Post-op 3rd day

Okay… So here’s the thing… I had a tumor on my right thyroid.

To make the long story short, I just found out about it last Friday, confirmed the tumor on Saturday, and had the surgery to remove my right thyroid on Tuesday… Biopsy result will come out next week. The biopsy will confirm whether it’s benign or cancerous. Let’s just hope it’s good news.

I hate those IV drip thingy...

I hate those IV drip thingy...

 

Post-op day 1

Post-op day 1

 

Post-op day 2

Post-op day 2

Pray for me my friends…

Angry, suprised, tired, hungry, sleepy…

… is what I’m feeling at this moment.

My morning started very well. 8am I was already in Shah Alam. Got the LHDN thingy done within 5 minutes. Went to the Imigresen dengan perasaan penuh semangat. Sampai kaunter, budak Imigresen tu pun kata, ‘semua dah lengkap… TAPI yang ini kita kena hantar pergi Pengarah untuk approval sebab yang ni untuk second maid. Jadi kalau untuk Pengarah, kita kena submit employment letter jugak’. Dengan mata ku yang merah menyala like the fire of Mordor, hati ku hancur macam mashed potato, I knew, I had to come down all the way to KL and request the letter from ofis. DAMN! DAMN! DAMN! I guess I spoke too soon about Imigresen…

So, me, being in the ofis means that I missed AI finale… I managed to catch the announcement bit from Rickey.org live telecast tho. Kris Allen won is the biggest upset ever. But I actually thought he would win after last nite’s performances. Why? I think he won because of sympathy vote. The song, No Boundaries, was so obviously biased meant for Adam Lambert. Kris couldn’t hit those high notes. Even Adam sang it pitchy. The song is just horrible. It sounded as if an amature wrote it. As what Simon said, ‘the mountains and hurricanes song’. IMHO, it was the ugliest song ever in AI history. Whatever it is, my Wednesdays and Thursdays are empty again… Congratulations to Kris Allen. But unfortunately, we all kno Adam Lambert will be the bigger star.

Ok… I’m all zen and calm. I’ll do some work before I drive back home and continue work from home. Adios!

Macam-macam cerita

Cerita pertama, pasal Jabatan Imigresen.

No… Nothing bad. I’m actually impressed with their customer service quality. Stop glaring!!! I’m not being sarcastic here. I’m actually happy with the answers the officer gave me. It was very clear, concise, and most of all; assuring. Even the receptionist sounded very friendly. I was already in my ‘battle mode’ this morning before I called them. Like a big fat cat, ready to pounce on the unknowing prey… Wasted betul all the no-nonsense scenarios I planned in my head. By the way, I called Imigresen Shah Alam pagi tadi.

Cerita nombor dua, LHDN Plaza Perangsang.

Yang ini memang bikin sakit hati. Do you kno that kaunter untuk duti setem tutup pukul 3.45pm? Yes… Bukan macam ofis hour biasa. I had a lot of stuff to do in the ofis today. I only came out from The Weld pukul 3pm, thinking that LHDN and Imigresen tutup at least pukul 4.30pm. Dengan segala gembiranya, I parked my car, walk briskly to Plaza Perangsang, naik la lift pigi tingkat 9. And teruslah meruju ke kaunter ambil nombor. This was the conversation yang menyakitkan hati, jantung, dan kepala ku;

Kakak montel LHDN: Nak beli setem duti ke dik?

Aku yang comel: A-aah.

KmLHDN: Ala dik! Kaunter dah tutup.

Aku yang confused: Huh? Baru pukul 3.50pm.

KmLHDN: Besar-besar kita letak sign TUTUP tu kat depan pintu dik. Bahagian duti setem je yang dah tutup. Sebab diorang kena buat balancing before ofis tutup.

Aku yang mintak kesian: Ala kak. Saya lambat 5 minit je. Kat kaunter tu masih ada orang tengah beli setem. Boleh la kak. Saya dari ofis ni.

KmLHDN: Itu last customer la. Datang besok la pukul 8 pagi.

Aku yang dah bengang gell: Ok. Kalau saya datang besok pagi, pukul 8, gerenti boleh dapat duti setem tu 8.01am? Ke nak kena tunggu 8.30am, bila orang kaunter dah siap buka sistem?

KmLHDN: *senyum tersipu-sipu*

Moral of the story; kalau bab tutup ofis ni, TERAMATLAH PUNCTUAL diorang. I kno it’s my fault but at least be a little bit compassionate.

So I have to go to Shah Alam again tomorrow morning. Punah lah harapan aku mau menengok AI live results 8am tomorrow… Sigh…. Hopefully everything will be fine and I can still catch the announcement part. Sigh… I need to stop sighing also… SIGH… Bak kata Gregory House; ” House’s house of whining. State your complaint please”…

Confusing

Sudah besar lah!

Sudah besar lah!

Perbualan antara aku dan anak dara ku;

Me: You sayang Mommy?

BabyK: No

Me: You sayang Bapak?

BabyK: *Mengangguk dengan penuh kesungguhan sekali… Chet!*

Me: Siapa you sayang lebih, Mommy ka Bapak?

BabyK: Mommy!

Confused or whaaat?!

Pembantu Rumah

To those who wants to look for a new maid, here’s a good website to help you;

Warisan Srikandi

Very clear and concise explanation about the process/procedures and yang paling penting the cost breakdown. Pengurusan mengambil maid ni sebenarnya tidak lah sesusah yang kita pikirkan. Dari bahagian kita sebagai employer, kita cuma perlu pigi LHDN untuk dapatkan stamp bond (1 contract bond + 4 employment contract = RM50), pigi imigresen to submit completed borang-borang, after 3 (or 5 days) pigi imigresen ambil calling visa (if everything is ok), send calling visa to consultant (or ejen di Indonesia if you buat directly with them, which cost lesser), and go pickup the new maid at the airport (once confirmation given by ejen di Indonesia)… And of course, duit lah… Siap kan aroung 5k – 6k for everything.

I’m going thru this process again since my maid will be going back in September. I hope everything goes smoothly… Sigh…

To my useless loved-ones

trip

Cat, Shanky & Aidil, here’s a tip for those lovely ‘morning-after’ cases;

Last evening you were drinking deep,

So now your head aches. Go to sleep;

Take some boiled cabbage when you wake;

And there’s an end of your headache.

– Alexis (c.350 BC) –