Colonel Sanders

My conversation with a KFC Manager pasal pekerja dia yang TIDUR di tempat kerja.

Me: Memang boleh ke pekerja you tidur kat restoran ni time kerja?

Manager: Oh! Tak boleh kak! Tapi mungkin dia tengah break time tuh.

Me: Kalau ye pun, mana boleh tidur kat tempat customer nak duduk makan.

Manager: Oh! Ye ke?

Me: Kalau la Colonel Sanders tahu, mesti dia marah.

Manager: Colonel Sanders tu sape kak?

**********…

Aku rasa dia tidak berapa paham sebab cara sebutan ku sungguh british hari tu (i.e.: SAAAHN-DERS).

10 thoughts on “Colonel Sanders

  1. SERIOUSLY?!How can a KFC staff(manager pulak tu) tak tau sape Colonel Sanders?!Nak mampos?!hahahahahah.

    Jap, did manager said, “Tak boleh kak! Tapi mungkin dia tengah break time tuh”?!XD ha ha ha

    Priceless!KFC mane lak ni?

  2. naziah says:

    Yang aku x tahan tu komen ‘maybe dia tgh break time’…. Kalau begitula, every single break time, kasi la diorang bawak tilam tidur depan kaunter…

  3. hahahhahaha….. adeh.. thanks ziah.. u just gave me a laugh-out-loud moment.. which i needed..

    something wrong with kfc methinks.. ari tu kitorg nye order budak yg jaga drive-thru messed it up… dah kata pun nama nye drive thru.. mase order tu aku dah prasan dia mcm blur2 and x brapa concentrate.. tp siap repeat order… then kena suh tunggu depan sikit, past the drive-thru counter for pickup sbb customers are building up…

    skali dorg hantar order.. we just check that the right packaging are there.. takkan nak check sampai bukak2 kotak kfc kan? but was lacking one item.. so was asked to wait… waited 10 minutes, no wedges.. amir had to get out of the car and walk back to the drive thru counter to demand the last item .. budak tu blur gak .. lupa la tuu

    then dah settled back home.. tgh nak attack our original recipe by colonel sanders… suddenly nampak yg dalam nye semua hot and spicy?! amir mengamuk gell.. terus drive balik gi kfc.. kasik basuh ngan dia nye supervisor..

  4. naziah says:

    memang pelik. orang yg jaga kaunter kat kfc rumah aku ni x pernah senyum, muka semua mcm kena tampar malaikat.. yg paling aku pantang kalau diorang start baling2 ayam dalam bekas take away tu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s