Lagi-lagi cerita KFC

Aku: Combo A satu.

Cashier: Ok. Yang ini ek kak? Yang 9 ketul ayam ni.

Aku: Betul.

Cashier: *looking at the menu above sambil menggaru-garu kepalanya*

Aku: Yang free air soya tu.

Cashier: Akak rasa pinggan yang 2 keping tu free ke kena beli?

Aku: …..

Cashier: Sorry kak. Saya ni baru belajar nak jadi cashier.

Aku: Oh… Ok… *didn’t want to be nasty because she already looked as if she wanted to cry*.

Cashier: *still menggaru kepala sambil mencari mana-mana pekerja lain yang boleh di tanya*

Aku: Ada tak orang yang datang sini nak beli pinggan? Takde kan?

Cashier: Ye tak ye jugak. *sambil memasukkan 2 pinggan free dalam bakul KFC ku*.

And people say I’m being difficult… Benda-benda macam ni la yang buat mulut aku bergerak sebelum otak aku boleh befikir.

5 thoughts on “Lagi-lagi cerita KFC

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s