Ketulahan!

What goes around comes around.

Semalam aku komplen pasal Imigresen. Lepas tu, the journey was ROUGH!!!!

Mula-mula tu, sebelum sampai KKIA, I received an sms from MAS bilang ‘FLIGHT MHxxxx DELAYED’. Aku pun relax lah. Ndak kelam kabut mau check in. Sudah tu, last minute, I realized that it was NOT my flight yang delayed. Why the hell they would sms someone about other flights? WHY? WHY? WHY????? Nasib baik la sempat sampai departure gate. Sampai departure gate, orang ramai sudah beratur. Aku pun ikutla berbaris. 5 minit… 10 minit… 15 minit…

20 minit… Sekali tu, ground crew buat announcement ‘Due to technical error, flight MH65 will now depart at 6pm’…

Sampai 6pm, sekali lagi orang tu buat announcement, ‘Due to technical error, flight MH65 will now depart at 6.45pm’…

*^&*&^*&^*&%&^%^%#@@#$#$^#@!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sampai 6.45pm, kami pun dibenarkan masuk dalam plane.

7.15pm pun kami masih dalam keadaan parking… Ground crew sekali lagi datang pusing-pusing dalam plane, while cabin crew buat announcement cari satu passanger. FYI, kapal terbang tu dari Incheon. Jadi aku duduk dikelilingi orang-orang Korea. IT’s A SIGN! I am soooo going to Korea!

Back to the story. Rupa-rupanya, ada sorang transit passanger dari Korea belum sampai. Tunggu punya tunggu, last-last diorang kasi keluar dia punya baggage. Around 7.35pm baru jalan tu kapal!!! Dari pukul 3pm sampai lah 7.35pm kami merempat di airport.

Moral of the story; banyak betul komplen, Tuhan marah aaaa!

Sekian.

4 thoughts on “Ketulahan!

  1. sekarang ni macam-macam masalah ‘technical’. mostly tu sebab pekerja2 semua nda buat kerja bagus2. Macam mana pun, yg penting kita pi mana-mana kita selamat sampai pegi destinasi. Biar la tunggu sampai ‘i’m growing white beard here’ (I quote my daughter).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s