1 Malaysia?

Satu jabatan kerajaan pun tak pernah ada regulation yang sama, macamana mau buat 1 Malaysia????

Setiap kali aku travel (KK – KL), I take my loyal maid with me. Aku serius tak boleh handle 2 orang gadis kecil kew sendirian. Boleh kurus mak di buat nya okay?! Kembali kepada story sebenar… So every time kami keluar masuk imigresen, GERENTI rules diorang bertukar-tukar! Sekejap mintak surat kebenaran majikan (Si Epon ni under nama si Ajan), sekejap kata kalau ada tiket balik pun ok. Hari ni, kami kena tahan di pintu imigresen. Nasib baik la airport kosong. Kalau ramai orang, bikin panas lagi. Ikutilah perbualan kami di bawah:

Pegawai Imigresen: Yang ini Puan, bukan saya mau kasi blame Puan ka apa. Tapi cuma mau educate jak.

Me: Educate? Everytime saya limpas ini pintu, kamu kasi tahu saya barang yang berlainan. Banyak terlampau suda education yang saya dapat dari kamu urang tau!

PI: Oh.. Mungkin kebanyakan pegawai yang Puan jumpa tu orang baru. Jadi diorang ndak berapa pasti pasal foreign workers ni.

Me: Makna nya time training ambil orang baru kamu urang tidak ada ajar la ni barang?

PI: Ndak pastilah Puan. Sebab lain department, lain rules…..

Me: ………….

Aku pun malas la mau cakap banyak lepas tu. Marah la! MARAH!!!!!