Sembang-sembang kosong di hari Rabu

  • Petknode

             Ada setengah pihak blaming pet owners sebab tak check betul-betul. Hello?!!!! Kau pegi KFC, kau expect dia jual ayam la kan? Sama la jugak dengan hal Petknode ni. Bila di offer ‘pet

            boarding’, semua pet owner tahu yang tak kira la kita bayar macamana mahal or murah pun, kucing/anjing/arnab/hamster kita akan di jaga la. Buduh!

  • Maharaja Lawak Raya

             Funny like hell! Tak tahan la dengan gaya Mak Jemah tu. I loike… Sepah pun boleh tahan funny nya. Bila tengok balik pun Maharaja Lawak final, memang Sepah layak menang.

             Walaupun I olzzz peminat setia Mak Jemah and Mail Lambung, kualiti lawak Sepah on that finale tak boleh di sangkal… Setuju atau tidak, suka hati I olzzz la. U olzzz punya pendapat

             simpan sendiri dalam hati. hehehehheh…

  • P Ramlee was and always a genius

             I think everyone noticed my emo FB status regarding Abang Ramlee. Apa yang dia bilang dalam interview itu jadi kenyataan. Muzik barat kini menggantikan Ghazal. Budak zaman

             sekarang pun lebih kenal pop dan Gaga berbanding canggung dah joget. Di sini, saya ingin menyeru dan mencabar, pemuzik tanah air untuk cuba menghasilkan lagu-lagu yang

             berunsurkan muzik melayu yang berkualiti dan mampu menarik perhatian anak-anak muda. Tolonglah jangan kasi aku lirik ‘please please please kamu jangan nakal’… Hilang puitis

            lagu-lagu kita. Ambil iktibar lagu-lagu M Nasir. Lagu-lagu Abang Ramlee terlalu tinggi untuk dibandingkan dengan lagu-lagu zaman sekarang.

  • Tun M and I share the same understanding

            Ambik-ambik angin perasantan sikit. Aku tengok dokumentari (ya saya sekarang ada habit pelik suka tengok dokumentari) pasal Dr M. Noticed that I once said the same thing regarding

           Saddam and Iraq. Suka hati dia la mau tadbir negara dia macam mana. Apa rights Bush tangkap Saddam and gantung dia? The rights to guling pemerintah belongs to the people of the

          country.

  • 9/11

             With all due respect to those who lost their loved ones in it, it HAS been 10 years. What of those children and women who died in Palestine or in Iraq due to the war? Who will remember

             them? Will we weep for them too?

  • Charity begins at home

             Al-Fatihah to Allahyarham Noramfaizul. Kepada Kelab Umno/Kerajaan Malaysia, di Seri Menanti, ada satu makcik tua tu dok makan nasi basi tunggu cucu dia yang kena tangkap pasal

            dadah balik rumah. Di Kuantan, ada anak-anak kecil yang tidak dapat bersekolah sebab tidak ada surat beranak. Di Sabah, ramai lagi rakyat malaysia yang masih belum merasa kipas

            angin letrik. Oleh itu, renung-renung kan lah!

  • Joke orang mabuk:

             A: I was not drunk yesterday!

            B: Dude! You carried a midget and shouted ‘Dobby’s alive!’…

            Ini lawak cuma di fahami oleh peminat-peminat Harry Potter.

Cukuplah sembang kosong kita pada hari ini. Sehingga kita berjumpa lagi; kita sudahi dengan video klip lagu Abang Ramlee kegemaran saya… This is what you call quality!

Sekian

xox: NN

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s