Temberang gell like hell!

Arakian ceritera kita di pagi hari yang indah ini. Bunyian mergastua berkicauan, kapal terbang berdentum mau landing di KKIA menyelubungi kawasan rumah beta.

Ingin lah beta berkongsi kisah, akan kejadian semalam semasa beta tengah sibuk menunggu nombor beta dipanggil untuk mengambil bubble tea yang beta pesan. Terlirik mata beta ke arah segerombolan anak-anak muda yang tak berapa muda, sedang rancak bergelak ketawa tanpa menghirau pandangan serong dari mata-mata di sekeliling mereka. Beta perhatikan, rata-rata semuanya memakai persalinan yang mantap, beg Coach, laptop Sony, iPad… etc… Lalu beta membuat kesimpulan, anak-anak orang berada ya mungkin. Mungkin tersadar ada seorang perempuan pelik yang bertudung coklat dan shocking pink (color clash u olzzz!) sedang memerhatikan mereka, maka, si perempuan yang tadi asyik bermain iPad nya itu menjeling ke arah beta sambil membelai sayang iPad di tangan. ‘Akkkkkkhhhhtuiiiiii!’, beta berfikir. ‘Aku pun ada iPad jugak la. Bagus kalau terjatuh iPad mu tu. Temberang!’, kata beta lagi di dalam hati. ’67… 67!’, oh! bubble tea yang di tunggu sudah pun siap. Belum sempat beta berpusing untuk mengambil pesanan tersebut, ‘ker-plang!!!’. Apakah bunyi yang kuat itu?

iPad perempuan temberang tu terburai di lantai… Kesian… Heheheheheheheh…

Sekian kisah tauladan kita pada hari ini. Sehingga bertemu lagi di lain rancangan.

xox: NN

4 thoughts on “Temberang gell like hell!

  1. dan hamba juga pantas bangkit sambil memberikan satu standing ovation lalu diikuti dengan satu thumb up seraya berkata, “terbaek!” dalam nada boboiboy. dalam hati juga tidak lupa berbunyi, “ambik nkau”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s