2 months and growing!

Weight: 4.9kg
Length: 56cm

We are healthy and happy! Alhamdulillah…

xox: NN and FA

20130729-162038.jpg

Advertisements

Sampai bila?

I have this thing going on in my head that is really bothering me. Not gonna explain about it but enough to say that makan hati berulam jantung ni memang parah betul. Lumrah manusia, sukar melepaskan benda-benda yang menyakitkan hati. Haish…. I think I need to grow up and start accepting. Eventhough to forgive is divine, but to forget is very optional. What I need to be doing now is to let go. Hmmmm… I shall try but I’m not sure if I will ever be able to forget. I hope Allah forgives me for being very human about this. Amiiin!

xox: NN

Incompetent bloodyvostok!

Ya Allah, di hari mulia di bulan mulia ni, saya berdoa semoga kesabaran saya selama ini akan berbaloi. La Illa ha Illa anta subhanaka inni kuntum min azzolimin… Semoga di permudahkan urusan kerja ku. Amiiiin!

A little advice to all yang bekerja. Bila buat kerja, wajiblah kita buat kerja betul-betul sebab kita makan gaji. Jangan sampai gaji yang kita dapat itu jadi bebanan di akhirat kelak. Nauzubillah.

Sekian saja tazkirah kita di pagi ini. Sehingga kita bertemu lagi di lain rancangan. Salam Nuzul Quran!

xox: NN

Nama saya Fateema

Nama saya Fateema. I am almost 2 months old now. My mommy feeds me milk and lets me sleep the whole day. I get cranky when my diapers are too heavy and refused to poop in it until my mom change it first. I also likes to sleep at night. Don’t bother waking me up for feed because I ain’t gonna open my eyes and mouth for it. I hope my mommy will write more about me in her blog. She’s getting lazier every day. Not good. Ok. Bye for now.

20130724-085501.jpg

Quickies

My 2cents on a few things.

  • Bulan Ramadan lah bulan paling hipokrit bagi sesetengah manusia. Di bulan mulia ni lah sibuk share posting pasal ibadat. Ala-ala lah pulak diorang yang ustaz/ustazah. I’m not saying you can’t. I’m just saying that if you wanna do that, you don’t have to wait until Ramadan. Mau tengok lah apa jadi dengan segala posting keagamaan diorang ni after puasa.
  • If you want to bring your child out, bring them out. Don’t leave them in the car. If you plan to leave them in your car or anywhere else while you are doing your tasks, kasi tinggal saja lah di rumah. Kalau di US, lama sudah kena second degree manslaughter. Masyarakat kita masih ada rasa belas kesian lagi sama orang-orang yang careless ni. Bukan binatang yang mati dalam kereta tu ya. Nauzubillah. Tak mau pikir banyak pasal benda ni. Too sad, too angry nanti aku cakap banyak-banyak, aku jugak yang jahat.
  • Man of steel was very meh.
  • RM100++ untuk buffet buka puasa? Macamana lah mau kurus di bulan Ramadan kalau puasa nya 12 jam, makan nya macam untuk stok tenaga 8 bulan?
  • Lelaki kalau sudah ada bini, sila jaga rumahtangga anda. Sebab antara dosa yang Allah tidak boleh ampunkan walau macamana sekali pun kita bertaubat adalah dosa sesama manusia. Ashrad Muslim, semoga isteri pertama mu berjiwa mulia. Kena sama gue, mungkin tidak akan di maafkan langsung lah sampai ke liang lahad. Perempuan yang ada hati mau ambil suami orang, it goes both ways. Good luck in hell.

Cukup itu buat setakat ini. I is emosional nanti. Hahahahaha! Sigh… It’s good to be back.

xox: NN

p/s: SAYA MINTA MAAF SEKIRANYA ADA MENYAKITKAN HATI SESIAPA. Sekian.

Assalamualaikum! Hello! Anyeong! Hi! Alohaaaaaaaa!!!!

I kno… I kno… Slap me 3 times and call me a liar! I said I’ll TRY to write more. TRY! :p

Anyway, will do write more stuff from now on. Sudden spang of inspiration leaking in my spine. For now, let me just do a little warm up and say my greetings to everyone again.

Selamat berpuasa kepada seluruh umat Islam. Marhaban Ya Ramadan!

xox: NN