Quickies

My 2cents on a few things.

  • Bulan Ramadan lah bulan paling hipokrit bagi sesetengah manusia. Di bulan mulia ni lah sibuk share posting pasal ibadat. Ala-ala lah pulak diorang yang ustaz/ustazah. I’m not saying you can’t. I’m just saying that if you wanna do that, you don’t have to wait until Ramadan. Mau tengok lah apa jadi dengan segala posting keagamaan diorang ni after puasa.
  • If you want to bring your child out, bring them out. Don’t leave them in the car. If you plan to leave them in your car or anywhere else while you are doing your tasks, kasi tinggal saja lah di rumah. Kalau di US, lama sudah kena second degree manslaughter. Masyarakat kita masih ada rasa belas kesian lagi sama orang-orang yang careless ni. Bukan binatang yang mati dalam kereta tu ya. Nauzubillah. Tak mau pikir banyak pasal benda ni. Too sad, too angry nanti aku cakap banyak-banyak, aku jugak yang jahat.
  • Man of steel was very meh.
  • RM100++ untuk buffet buka puasa? Macamana lah mau kurus di bulan Ramadan kalau puasa nya 12 jam, makan nya macam untuk stok tenaga 8 bulan?
  • Lelaki kalau sudah ada bini, sila jaga rumahtangga anda. Sebab antara dosa yang Allah tidak boleh ampunkan walau macamana sekali pun kita bertaubat adalah dosa sesama manusia. Ashrad Muslim, semoga isteri pertama mu berjiwa mulia. Kena sama gue, mungkin tidak akan di maafkan langsung lah sampai ke liang lahad. Perempuan yang ada hati mau ambil suami orang, it goes both ways. Good luck in hell.

Cukup itu buat setakat ini. I is emosional nanti. Hahahahaha! Sigh… It’s good to be back.

xox: NN

p/s: SAYA MINTA MAAF SEKIRANYA ADA MENYAKITKAN HATI SESIAPA. Sekian.

2 thoughts on “Quickies

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s