Bila masa ‘bitch’ lagi bagus ni?

I was eavesdropping again at the supermarket today. Ikuti perbualan seorang budak muda dengan kawan dia melalui telefon.

Budak: Hello? Hey!!!
Kawan: ……. ( tak tahu apa yang dia cakap sebab dalam telefon)
Budak: Iya bitch? Si ustazah tu bilang begitu?
Kawan: ……… ( masih tidak tahu apa yang dia reply)
Budak: Ok lah bitch. Biarlah si ustazah tu. Memang dia macam bagus.

Okayyyyy… Sejak bila ‘bitch’ lagi bagus dari ‘ustazah’ ni? Budak zaman sekarang rasa kalau di panggil ustazah tu penghinaan kah? Astagfirullahalazim. Kalau aku di panggil ustazah mungkin rasa malu sebab belum sampai level tu lagi aku punya kepakaran but never that i feel penghinaan. Pfftttt… Bitch… Pffftttttt!!!!

xox: NN

3 thoughts on “Bila masa ‘bitch’ lagi bagus ni?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s